Димитър Бербатов наскоро заговори за евентуалния край на кариерата си и веднага беше поставен в класация за големите звезди пред пенсия. Тази таблица беше изготвена от английското издание The Sportster, което нареди 20-те футболисти, оставили дълбока диря в близкото минало, които все още играят, но едва ли някой, освен големите им фенове, знае за това. 

Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед беше нареден на 12-а позиция. Ето и какво написаха от изданието за него: 

"Димитър Бербатов достави наслада на феновете на Манчестър Юнайтед с някои свои отигравания в няколкото си сезона с отбора. Той успя да мине през Висшата лига като буря, а освен за "червените дяволи", игра и за Тотнъм."

"Той спечели титлата в Премиършип, завоюва и Златната обувка през сезон 2010/2011. Неговото магическо докосване и нюхът му към гола го направиха много опасен нападател, но след като напусна Юнайтед, изпадна от полезрението на феновете."

"От "червените дяволи" насам той игра предимно за малки отбори, а за послено носи екипа на... индийския Керала Бластърс. Той вече изглежда като натежала фигура, която е загубила магическото си докосване. Но явно любовта към играта го кара да остане на терена и в края на 30-те си години", написа изданието. 

Лидер в тази класация е Давид Вия, който е набор на Бербатов, а в момента играе за Ню Йорк Сити в САЩ. За разлика от българина обаче, той имаше скорошен досег с големия футбол, когато беше извикан да играе за националния отбор на Испания миналата есен и това беше своеобразния му бенефис с червената фланелка.