Димитър Бербатов засега не е сложил край на кариерата си, тъй като очаква подходящо предложение от чужбина.

Най-добрият български футболист през 21-и век обаче отхвърли варианта да сключи договор с български клуб.

"Хубавото в случая е, че хората постоянно ме питат къде ще играя. Може би забравят, че съм на 37 години вече и постоянно ми се иска още и още да играя. Моето желание е същото, но човек трябва да е реалист и да знае възможностите си в момента. Ще видя още известно време, ако не може да се намери добра оферта от отбор, може би е време да окачим обувките на пирона. Възползвам се да тренирам с Берое, за да поддържам форма. За съжаление, толкова време като си играл в чужбина, вече си надраснал някои неща, които се случват в България. Просто няма да бъде каквото ми се иска да бъде", каза Бербатов пред журналистите.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед добави, че скоро ще излезе книга за живота му и затова тепърва му предстои да избира книжарници, с които да работи.

Рекордьорът по попадения за националния ни отбор изрази и своите предпочитания за шампион на Мондиал 2018. Преминалият през Керала Бластърс разкри, че е подкрепял Англия, а в предстоящия финал няма фаворит. Българинът все пак изрази подкрепата си към "шахматистите", а причината е, че Бербатов е бил съотборник с Даниел Субашич в Монако.

“Тогава аз даже не знаех, че Мбапе е там, защото той е бил младо момче. Но пък играех с Даниел Субашич и заради това от лични симпатии малко наклонявам везните към Хърватия. Иначе Мбапе прави феноменално Световно първенство, но може би му е малко рано за “Златната топка”, но пък нищо чудно скоро да я вземе заради начина, по който върви напред”, заяви Бербатов.

Бербатов прикани младите български футболисти да вземат пример именно от хърватските национали.

Той си спомни за минали срещи между България и Хърватия, в които нашите имаха преимущество.

През 2002 г. България надви Хърватия с 2:0 в световна квалификация, но сега вече всичко е различно. Тогава точно Бербо реализира единия от головете.

“Както се казва, хърватите са ми били абонати, но се вижда, че с времето те вървят напред - коментира Бербатов. - Хората там са развили футбола. Имат страхотни играчи, а и явно знаят как да изградят силен отбор. Тази разлика между нас и тях трябва само да ни амбицира. Гледайки успехите, които постигат съседните страни, нашите момчета трябва да си кажат “Ето, искам и аз да съм като тях. Но за да го постигна, съм длъжен да работя здраво.” Няма място за самосъжаление. Амбицираш се и искаш да стигнеш там, където са те. Все някога ще дойде и времето на българския футбол. Надявам се да постигнем отново постижението от 1994 г. и дори като хърватите да го задминем.”

Митко призна, че на Мондиала е бил за Англия.

Бербатов пише книга, обмисля отказване от футбола