Най-добрият български треньор в момента Станимир Стоилов може съвсем скоро да приключи авантюрата си начело на Астана. Според изданието "Спутник Нюз", той ще си тръгне след реванша със Спортинг в Лига Европа. 

Това най-вероятно ще е последният мач на казахстанския шампион във втория по сила евротурнир за този сезон, след като падна с 1:3 на свой терен в първия мач. Елиминирането на "лъвовете" граничи с фантастиката. 

Според изданието, Стоилов щял да поеме ново предизвикателство пред себе си. Очакванията са да застане начело на националния отбор на Казахстан, макар че самият той неколкократно отхвърли подобна опция. 

Българският треньор отговори доста уклончиво на въпрос какво ще е бъдещето му след мача със Спортинг на официалната пресконференция преди битката на "Жозе Алваладе" в Лисабон. 

"Вижте, всичко може да се случи, не изключвам никаква възможност. Сега не искам да говоря на тази тема. Най-важното е, че все още съм треньор на този отбор, нищо друго не е от значение. За моето бъдеще ще говорим, като се върнем в Астана", заяви Стоилов.