Най-добрият български треньор в момента Станимир Стоилов за пореден път трябваше да отрича информациите по свой адрес, че смята да напуска настоящия си клуб Астана. Именно в Казахстан го спрягат за селекционер на националния отбор след края на евроучастието на местния шампион. 

Но Стоилов, който днес навършва 51 години, отрече подобна възможност и обяви, че би напуснал настоящия си клуб, само за да поеме тим от някое от големите европейски първенства. Такава опция имаше през декември, но не се осъществи. 

"Стига сте ме занимавали със слухове, ако напусна Астана, ще е само за отбор от най-големите първенства в Европа. Имаше такава опция през зимата, но не се случиха нещата. Президентът на Астана успя да ме убеди да остана."

"Тук съм от почти четири години, постигнахме много исторически неща. Искам да видя какъв е максимумът ни, какво мога да изстискам още от този отбор. Президентът е разбран човек и ще ме пусне да си ходя, ако наистина дойде голяма оферта за мен. Но засега съм тук, чувствам се страхотно с всички в Астана", заяви Стоилов пред руски медии. 

Голямото предизвикателство пред отбора му е 1/16-финалният мач със Спортинг в Лига Европа. Първият сблъсък е в четвъртък, а родният специалист не си прави илюзии за лесни битки, напротив. Според него, "лъвовете" са огромният фаворит. 

"Нямаме международния опит на Спортинг и сме изявеният аутсайдер. Още повече, че бяхме напуснати от голямата си звезда Жуниор Кабананга. Имаме ембарго от УЕФА да купуваме нови играчи, така че сме в още по-губеща позиция. Съперникът е изявен фаворит, но във футбола невинаги фаворитът печели", сподели още Стоилов.