Станимир Стоилов официално поднови договора си с Астана и остава старши треньор на шампиона на Казахстан.

Досегашният контракт на специалиста изтече в края на 2017-а и бъдещето му бе неясно, но днес от клуба обявиха, че са постигнали споразумение и най-успешният треньор в историята на Астана остава начело на отбора.

Още в петък Стоилов ще стартира подготовка с отбора, а голямата мисъл ще бъде отправена към 1/16-финалите в Лига Европа, където Астана ще срещне Спортинг Лисабон.

"От началото не криех, че желанието ми остава да работя тук. Постигнахме много заедно през последните години, харесвам нашите фенове, града и цял Казахстан, който се превърна в мой втори дом. Надявам се, че ще успеем да защитим честта на клуба в мачовете със Спортинг", заяви Стоилов, който заради преговорите пропусна церемонията за Футболист на годината, на която бе отличен за Треньор №1 на 2017 година у нас.

Стоилов е начело на Астана от 2014 година като донесе безпрецедентните четири последователни титли на отбора. С него Астана се превърна и в първия тим от Казахстан, който игра в групите на Шампионската лига. През последните два сезона тимът играе в групите на Лига Европа, а през 2017-а за първи път успя и да прескочи тази фаза.