Два дни след невероятния успех, който постигна с Астана, класирайки го на 1/16 финалите на Лига Европа за пръв път в историята на казахстанския футбол, Станимир Стоилов говори пред Спортно шоу "Гонг" за невероятния успех, за чувствата си към Астана и Казахстан, намеквайки, че на този етап не се вижда начело на национален отбор.

Мъри вля умопомрачителни милиони в Астана

- Г-н Стоилов, няколко дни след като класирахте Астана за елиминациите на Лига Европа през пролетта, осъзнахте ли какво сте направили с екипа си?

- Радвам се много за това, което постигнахме. Това е историчски успех не само за Астана, но и за целия казахстански футбол. Показахме, че клубния футбол в Казахстан се развива. Още по-щастлив съм от факта, че успяхме да зарадваме хората в Казахстан преди новогодишните празници.

- Не Ви ли се иска да водите Астана в историческия за казахстанския футбол 1/16 финал на Лига Европа?

- Всеки треньор би искал да води отбора си на такъв етап от европейските турнири. Още повече след като той е граден от нас в последните три години и половина. Но не решавам аз.

Мъри: До 15 дни ще имам яснота, национален отбор ще ми е почивка с леки загрявки

- В казахстанските медии се появи информация, че може да поемете националния отбор на страната?

На този етап не мисля, че моето място е в национален отбор. Виждам себе си в клубния футбол.

- Не ви ли е мъчно за Астана и Казахстан?

Вижте, още с пристигането си в Астана преди три години и половина усетих страхотно отношение, уважение и любов от хората в Казахстан. С времето изкарано там спокойно мога да кажа, че приемам Казахстан като моя втора родина и тя винаги ще има място в сърцето ми.