Най-добрият български треньор в момента Станимир Стоилов не просто се превърна в легенда на Астана и казахстанския футбол като цяло, но и донесе невероятни приходи на клуба от столицата. И тези пари може да станат още повече, въпреки че той обяви раздялата с тима, който сам изгради и поведе към историята. 

Мъри: До 15 дни ще имам яснота

Според изчисленията на медиите в Казахстан, само през последните три години, в които Мъри е начело на клуба, в касата му са влезли над 30 млн. евро! При това, става въпрос само за парите от наградния фонд на европейските клубни турнири. 

Стоилов: Не получих предложение от Астана

В последните ри сезона Астана игра два пъти в групите на Лига Европа и веднъж в тези на Шампионската лига. А сега дори преодоля груповата фаза и може да увеличи още повече постъпленията си от Европа. 

Мъри е бог за Астана и Казахстан! Сътвори велико чудо!

Освен това, клубът има сериозни постъпления от продажба на играчи, спонсорски договори и реклами. Така икономическият ефект от управлението на Мъри Стоилов в казахстанската столица може да се увеличи многократно. 

Подкрепа от България за Мъри Стоилов и Астана

Въпреки огромните суми, постъпили в касата на Астана, клубът имаше затруднения в изплащането на премиите към играчите за успехите им в последните четири сезона. Но от ръководството увериха, че до 15 дни всички бонуси ще бъдат изплатени.