Най-успешният български треньор в момента Станимир Стоилов коментира пред Спортно шоу Гонг и Дарик радио, че до 15 дни ще има яснота около бъдещето си. Както е известно, специалистът се раздели с Астана, след като му донесе редица успехи в последните години, а само преди броени часове го класира и за шестнадесетинафиналите на Лига Европа.

Стоилов, който се радва на особено голяма любов в Казахстан е спрягани с националния тим на страната. В тази връзка специалистът, популярен с особената си привързаност към работата си, обясни, че евентуално оглавяване на държавен отбор би било „хубава почивка“ за него с „леки загрявки“.

Стоилов: Бих застрелял този, който е взел 14 нови в Левски, и иска още

„Мисля, че целият клуб (бел.ред. Астана) трябва да се гордее с това постижение. Постигнат е с малък клуб като история и традиции. В държава като Казахстан. Който може да играе в Европа има радост – там няма обичайните нападки. Доволен съм, че за три години работа, Астана израсна много. При все финансовите санкции от УЕФА. Но ние показахме добър футбол. Не е лесно да играеш всяка година в Европа“, започна Стоилов.

„След като нямам предложение за нов договор, нормално е да кажа истината“, добави Стоилов.

Личността на Стоилов е особено тачена в Казахстан, а там вече циркулират и слухове, които спрягат треньора с националния тим на страната.

„До края на месеца ще взема решение какво ще се случи. До 15 дни мисля, че всичко ще е ясно. Хората се надяват, че и националния отбор може да заприлича на Астана. Но това не е така лесно и не може да се случи веднага. Някой път във футбола има и лоши резултати, въпреки че треньорът е един и същ и се работи по един и същ начин“, коментира родният специалист.

„Сравнение с клубната работа, национален отбор ще ми е хубава почивка с леки загрявки“, вметна още хасковлията, който е известен с работохолизма си.

„Футболът е справедлив. На всеки дава по нещо. Явни ние имаме и малко повече късмет. Но важна е последователността. Аз никога не съм си сменял принципите и начина на работа. Футболната истина е една, и рано или късно ще те доведе до успехи“.

„Днес имаше много българи на стадиона. Поздравявам ги. Поздравявам и Лудогорец. Радвам се за тях и Херо. Надявам се по-честно да ни се случва в България да имаме такива преминавания“, каза още Мъри.