Турският клуб Хатайспор все още не е успял да открие своя футболист Кристиан Атсу, след като преди два дни медиите разкриха, че крилото е в болница след земетресението.

Повече от 9000 души са загинали при трусовете в Турция и Сирия.

Първоначално беше съобщено, че Атсу, който играе за клуба от Суперлигата Хатайспор, е изчезнал, заедно със спортния директор Танер Савут, след трусовете. Но изглеждаше, че Хатайспор е успял да го открие, след като вицепрезидентът на клуба Мустафа Йозат каза, че Атсу е "изваден от останките с наранявания".

Информацията за Атсу, предоставена на Хатайспор, не можа да бъде потвърдена, когато клубът се свърза с болницата.

"На клуба беше казано, че той е откаран в болница Дьортиол. Когато разбрахме, ние отидохме, но той не беше там. За съжаление, приемаме, че Танер и Кристиан Атсу не са открити в момента", каза лекарят на Хатайспорт Гюрбей Кахведжъ пред вестник "Хюриет".

Треньорът на Хатайспор Волкан Демирел беше разочарован от първоначалните съобщения, които бяха посрещнати с удовлетворение от бившия клуб на играча Нюкасъл и от Футболната асоциация на Гана.

"Моля, не пишете, че е бил спасен, без да сте сигурни. Хората имат семейства. Надеждите, скръбта, болките се увеличават", каза Демирел пред "Хюриет".

"Все още няма новини от Ацу и Танер Савут. Не бих ли ги споделил, ако бяха в болницата? Ще ги кажа веднага щом новините дойдат", добави той.

Описвайки преживяното през последните дни, треньорът добави: "Минахме през много трудни неща. Измъкнахме хора, които повярваха в мен, и за щастие всички оцеляха. Хората работят ден и нощ, надявам се и двамата да бъдат спасени. Футболистите от отбора са при семействата си. Когато има информация, споделям всичко".

Автор: Ива Кръстева, БТА