Суперзвездата на Интер Маями – Лионел Меси, може да отсъства за по-дълго време от очакваното, след като остава под въпрос за следващия мач на „чаплите“ - срещу Атланта Юнайтед в МЛС.

Аржентинската легенда напусна преждевременно лагера на „албиселесте“ преди победата с 3:0 над Боливия във вторник (12 септември). Голямата надморска височина на боливийския въздух е тежко изпитание за футболистите, тъй като разреденият въздух е на 3637 метра над морското равнище. Проблем усети и халфът на Ливърпул Алексис Мак Алистър, който беше заснет да вдишва отделно кислород в подготовка за мача в Ла Пас.

Тъй като 36-годишният Меси  ще се върне обратно в Маями, коментарите след мача от селекционера на Аржентина Лионел Скалони предполагат, че нападателят може да не е на разположение за съботния сблъсък срещу Атланта Юнайтед.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

„Лео не беше готов за игра. Вчера се опита да се възстанови и не се чувстваше комфортно. Не рискувахме. Не беше необходимо, защото предстоят важни неща“, заяви Скалони.

Преди това Аржентина постигна успех 1:0 над Еквадор с гол именно на Меси. С тези шест точки световните шампиони се изравниха на върха с Бразилия в квалификациите за Световното първенство.

В същото време, Интер Маями е само на шест точки от плейофите в МЛС и всеки мач има значение, като отборът ще се нуждае от Меси. Въпреки че все още не е сигурно дали ще бъде готов за техния мач през уикенда, седемкратният носител на „Златната топка“ почти сигурно ще бъде готов да започне от първата минута във финала на US Open Cup на 28 септември срещу Хюстън Динамо, където тимът от Маями може да спечели втори трофей през този сезон.