Най-интересната част от надпреварата в Шампионската лига предстои! Груповата фаза приключи и само след два месеца идва редът на директните елиминации в Турнира на богатите. Жребият за 1/8-финалната фаза е в понеделник на обяд, но вече феновете на всички отбори в Европа са нетърпеливи какви ще са двойките. 

И за да задоволят донякъде фенското любопитство, от сайта MrChiping изчислиха абсолютно всички възможности, които математиката предлага, за да разберат кой срещу кого ще се изправи в първата фаза на директните елиминации.

От там са взели предвид всички особености на жребия в Шампионската лига - да не могат да се срещат отбори от една държава, както и такива, които са завършили първи и втори в една и съща група. И математиката предопредели интересни битки.

С над 20% вероятност да се изправят един срещу друг са двойки от сорта: Арсенал - Реал Мадрид, Барселона - Байерн, Борусия Дортмунд - Манчестър Сити, Атлетико Мадрид - ПСЖ, както и Барселона - ПСЖ. 

Е, все пак това все още са само математическите вероятности, а какво ще се случи на практика, ще разберем съвсем скоро. Жребият е в понеделник от 13:00 часа, а само 60 минути след това ще е ясен и съперникът на Лудогорец напролет в Лига Европа.