Английският шампион Манчестър Сити се е договорил с тима на Андерлехт за трансфера на левия защитник Серхио Гомес за сумата от 11 милиона паунда, пише „Daily Mail“. Очаква се сделката да бъде финализирана в петък.

На „Етихад“ имат нуждаот нов футболист на тази позиция, след като продадоха Олаксандър Зинченко на Арсенал и не успяха да се споразумеят с Брайтън за Марк Кукурела, който се присъедини към Челси. По този начин единственият играч на тази позиция за Хосеп Гуардиола е Жоао Кансело.

След като се развива в академията на Барселона „Ла Масия“, Гомес се присъедини към Борусия Дортмунд през 2018 година, преди да премине в Андерлехт. Имаше информации, че той може да бъде върнат на белгийския клуб под наем, но окончателно решение все още не е взето.

21-годишният Гомес записа 49 мача през миналия сезон, като отбеляза седем гола и даде 15 асистенции, като помогна на Андерлехт да завърши на трето място в лигата. Той работаше заедно с бившия защитник на Сити Венсан Компани, който пое Бърнли от този сезон.

До момента през този трансферен прозорец „гражданите“ подписаха с Ерлинг Халанд, Калвин Филипс и Щефан Ортега. Сити започна кампанията си във Висшата лига с победа с 2:0 като гост на Уест Хем и ще приеме новака Борнемут в следващия си мач.