Техническият директор на Милан Паоло Малдини се обяви против идеята на ФИФА за провеждане на световни първенства през 2 години. Легендата на “росонерите” и италианския футбол се надява от Световната футболна централа да се откажат от тази идея.

“Не мисля, че да се играе Световно първенство на всеки две години е добра идея”, сподели пред ANSA бившият защитник. “Това би отнело важността на най-уникалното спортно събитие в света, слагайки край на една традиция, която продължава вече почти столетие”, продължи Малдини.

“Като спортен човек се надявам ФИФА да изостави този погрешен проект. За начало, това би имало много негативен ефект върху физическото и психическо здраве на футболистите, както и върху бъдещето на вътрешните клубни първенства.

Спортистите, федерациите и клубовете са наясно, че вредите ще са много повече от ползите от едно такова решение”, коментира още Паоло Малдини.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.