Клубът от Саудитската професионална лига – Ал Итихад, е готов да привлече полузащитника на Ливърпул Фабиньо. The Athletic твърди, че офертата е на стойност от 40 милиона паунда, за да привлече бразилския национал.

Фабиньо има още три години от сегашния си договор на „Анфийлд“, но имаше проблеми през миналия сезон, тъй като „червените“ не успяха да се класират за Шампионската лига.

Полузащитната линия на Юрген Клоп в момента претърпява нещо като трансформация с привличането на Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай, които се присъединиха досега през лятото.

От The Athletic пишат още, че Ливърпул са готови да продадат Фабиньо, но само ако могат да му намерят подходящ заместник. Смята се, че Ромео Лавия от Саутхемптън е набелязаното име за трети нов член на халфовата линия.

Тази новина идва само 24 часа, след като капитанът Джордан Хендерсън получи феноменално предложение от друг саудитски тим - Ал Етифак, където легендата на мърсисайдци – Стивън Джерард, беше назначен за нов треньор. Смята се, че клубът му предлага 700 хиляди паунда заплата на седмица, което е около 4 пъти повече, отколкото взима в момента на „Анфийлд“.