Сръбската легенда Люпко Петрович се завърна в треньорската професия. 73-годишният специалист, който у нас бе начело на Левски, ЦСКА и Литекс, ще води виетнамския Тан Хуа. Обстановката за сърбина е позната, тъй като той бе треньор на отбора през 2017 гoдина и завоюва сребърните медали с тима. Миналата година отборът се спаси на косъм от изпадане.

„Страната и хората от Виетнам се отнасят с мен много топло. Сега, когато имам втори шанс тук, се радвам, че се върнах. Тан Хуа все още е силен клуб. Тази година искам отборът да се представи по-добре и да подобри класирането си. Следващата година ще отидем на азиатски турнири. Отборът има много добри млади играчи, които смятам да развия. Не мога да ви разкрия какви са плановете ми в момента. Президентът и всеки член на клуба обаче ми се довериха. Също така имам 100% увереност, че отборът ще играе по-добре“, каза Петрович.

През миналото лято Петрович влезе в сръбския парламент, а преди това бе треньор на ЦСКА и съветник на Гриша Ганчев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.