Изключително сериозни ще бъдат мерките за сигурност по време на финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс, който в крайна сметка ще се състои в испанската столица Мадрид.

Срещата се очаква да се проведе на 9 декември от 21.30 часа на стадион „Сантиаго Бернабеу“, а от испанска страна са заявили готовност да гарантират мирното протичане на двубоя. AS пише, че мачът ще бъде по-сериозно охраняван и от битките между Реал Мадрид и Барселона през 2015 година след терористичните атентати в Брюксел и Париж.

„Испания може да организира финала за Копа Либертадорес между Бока и Ривър. Съответните служби в страната и органите на реда, които имат богат опит в провеждането на такива мачове, вече работят и ще гарантират всички нужни мерки“, каза вътрешният министър на Испания Фернандо Гранде-Марласка.

Испания е готова да направи възможното и невъзможното за провеждането на финала между Ривър и Бока. Това засвидетелстваха още от страната.  

стадион Сантиаго Бернабеу

източник: Gulliver/Getty Images

Според предварителните планове стадион „Сантиаго Бернабеу“ ще бъде отворен три часа преди първия съдийски сигнал. По всяка вероятно ще бъдат изградени три пропусквателни пункта, като ще има специални системи за сигурност вътре в съоръжението.

Сериозно скупчване на униформени ще има извън пределите на стадиона.

Финалът за Копа Либертадорес трябваше да се състои преди седмица на „Ел Монументал“. Срещата обаче не се проведе заради сериозни фенски безредици, инициирани от ултрасите на Ривър.

В последствие се взе решение мачът да бъде изнесен извън пределите на Аржентина. Като възможни опции се очертаха Асунсион, Маями и Доха. Мадрид обаче се пребори с конкуренцията.

Междувременно от Бока поискаха КОНМЕБОЛ да им присъди трофея служебно. От гранда дори афишираха готовност да търсят правата си и в КАС.

Още новини:

Официално: Обявиха кога и къде ще се играе Ривър - Бока 

Марадона и аржентинските фенове бесни от избора на Мадрид 

Ривър губи домакинското си предимство на "Бернабеу"

Бока продължава да се бори за служебна победа