Ривър Плейт трябваше да има предимството да играе изцяло пред свои фенове във финала реванш за Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс. Фенските изцепки обаче лишиха Ривър от това предимство. 

Както е известно, вчера бе обявено, че двубоят ще се играе на "Сантиаго Бернабеу", а малко след това стана ясно, че Ривър губи изцяло домакинското си предимство. Причината е, че билетите ще бъдат поравно разпределени между клубовете. Интересното е, че отговорна за продажбата на билетите ще бъде Испанската футболна федерация и тя ще реши как точно да извършва продажбата.

От CONMEBOL разчитат на факта, че в Испания има огромен брой аржентинци и не би трябвало да бъде проблем трибуните на "Бернабеу" да бъдат напълнени.

Проблемът е за феновете в Аржентина, тъй като те на практика нямат шанс да присъстват. Причината е много скъпите самолетни билети до Мадрид. Проверка на "As" показва, че директни полети с отиване на 7 декември и връщане 3 дни по-късно струват близо 3 хиляди евро. Полетът продължава около 11 часа.

По-евтина версия включва прекачване и престой на други летище от минимум 15 часа. В такъв случай цената може да бъде смъкната до малко над 1000 евро.

Бока продължава да се бори за служебна победа