Отборът на Колумбия победи Парагвай с 2:1 във втория си мач от груповата фаза на Копа Америка и с този втори успех в група А вече гледа към четвъртфиналите на турнира. Колумбия е начело във временното класиране с 6 точки, а САЩ е втори с 4. Следват Парагвай и Коста Рика, които имат по 1 точка.

Карлос Бака даде преднина на колумбийците в 12-ата минута, реализирайки след центриране на Хамес Родригес. Малко по-късно, в 30-ата минута самият Хамес Родригес покачи а 2:0 с удар от близко разстояние.

Парагвай успя да вкара топката в мрежата на съперника през първото полувреме, в 34-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Все пак в 71-ата минута Виктор Аяла намали на 1:2 пасива на Парагвай със силен удар от разстояние, но десет минути по-късно тимът му остана с 10 човека и се прости с надеждите за изравняване.

В рамките само на 2 минути между 79-ата и 81-ата Оскар Ромеро получи два жълти картона, като вторият му донесе и червен, като остави парагвайците с човек по-малко до края на двубоя.