На трибуните на "Сантиаго Бернабеу" в неделя ще бъде пламенно. Ривър срещу Бока в един изпъстрен с полемики, остри емоции и ексцентричност финал в Копа Либертадорес.

Цветовете на двата гранда от Буенос Айрес са защитавани до смърт от цяла Аржентина. 70% от футболните фенове в страната поддържат двата клуба. Не е официално, но се твърди, че феновете на Бока са повече (60%) от тези на Ривър (40%). Също така в почти 100-годишната история на съперничеството има поне 250 регистрирани смъртни случая и още много нерегистрирани официално.

Един от директорите в Бока - Николас Матера, разказва за омразата между феновете на двата отбора: "Познавам семейства, които са се развеждали заради враждата. Питат се нещо като вечния въпрос - "Или Бока, или аз". Обикновено хората избират отбора. Това е нещо, което не може да се спре. Има още хиляди подобни истории. В момента в Аржентина има хора, които разменят колите си, за да посетят срещата на "Бернабеу". Пълна лудост".

"Има много хора, които вече напуснаха работата си. Те не са били освободени по желание на шефовете си, а просто са напуснали, за да гледат мача. Едва ли ще могат да се върнат на работа след това. Има хора, които зарязват всичко, за да гледат Ривър - Бока по време на другите дербита. Дават всичко, за да бъдат на този мач", добавя той.

Ривър срещу Бока - най-буреносната стихия в Южното полукълбо