Голямото дерби не само на Аржентина, но и на южноамериканския футбол между Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще бъде лишено до голяма степен от чара си. Фанатичните ултраси на двата тима ще бъдат твърде малко на стадион "Сантиаго Бернабеу", където ще се изиграе реваншът от финала за Копа Либертадорес. 

Двата гранда от Буенос Айрес получиха по 5000 билета за феновете си, които да пуснат в продажба в Аржентина. Но поне 3000 пропуска ще бъдат върнати, защото привържениците нямат достатъчно средства да си позволят 10 000-километровото пътуване. 

Изчисленията показват, че самолетен билет, поне една нощувка в Мадрид, както и пропуск за стадиона ще струват около 2500 евро на човек. А в това не се включват разходите за храна, фен-артикули около мача и т.н. Точно това е отказало огромна част от ултрасите. 

Иначе 81-хилядният стадион в Мадрид със сигурност ще бъде препълнен. Очакват се много фенове, както от страната-домакин Испания, така още от Израел, Дания, Италия, общо взето цяла Европа. Включително още от Азия и Северна Африка. Но от Аржентина ще бъде съвсем ограничено.