Ливърпул ще проведе важни разговори с федерациите на Египет, Сенегал и Гвинея през следващите седмици относно Купата на африканските нации. Според настоящите правила мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е изправен пред кошмара да загуби три от звездите си Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта за потенциално осем решаващи мача през новата година.

Правилата на ФИФА постановяват, че страните може да поискат играчите им да бъдат освободени на 27 декември от клубните си отбори за турнира, който ще продължи до втората седмица на февруари.

Клубът от Мърси ще изиграе осем мача за това време, с ключови срещи срещу Челси и Лестър във Висшата лига и мач от третия кръг във ФА Къп, като същевременно могат да участват и в полуфинала за Купата на лигата.

Клоп обаче има добри отношения и с трите национални отбора и се надява, че разговорите по време на следващата международна пауза през ноември ще убедят трите държави да освободят играчите си малко по-късно през януари, пише „Mirror“.

Ливърпул се изправя срещу Челси на 2 януари и, ако Салах и Мане бъдат освободени след този мач, това все пак ще им даде повече от седмица, за да се подготвят за първите срещи с  националните си отбори. Сенегал и Гвинея стартират участието си на турнира на 10 януари, докато Египет - на 11-и.

Финалът на Купата на африканските нации е насрочен за 6 февруари.