В петъчния следобед е последното домакинство на Керала Бластърс в Индийската Супер лига от редовния сезон. Вероятно и последният мач пред жълтите фенове за българския нападател Димитър Бербатов. Или пък не?

Необходима е доста сложна математическа формула, базирана на предстоящите два кръга и разпростряна върху минимум 4-5 отбора за да преценим какви са шансовете на тима на българина да продължи и в шампионския плейоф. Керала в момента е на ръба, само на 2 точки от четвъртото място, но за едва два кръга до края това не е никак малка разлика. Там стои отбора на Джадшедпур, но мераци за това спасително четвърто място предявяват доста на брой тимове. Само примера с Гоа, който имаше в аванс 3-4 по-малко изиграни срещи и всеки го слагаше като абсолютен фаворит за попадане във финалната четворка, е достатъчен. Гоа не е печелил от цели шест кръга и до момента се проваля напълно в тези си опити да защити предварителните прогнози. В същото време с идването на Дейвид Джеймс Керала се закрепи категорично, но първоначалното изоставяне все още се чувства осезателно. И може би най-много продължава да тежи онова равенство 2:2 като гости на Колкота, където Бербатов вкара своя дебютен и засега единствен гол в лигата. Домакините, които отдавна са се пуснали от хорото и просто доиграват срещите си на едно от последните места в класирането изравниха и отнеха тези така скъпоценни две точици, които сега щяха да поставят Керала в коренно различна позиция.

Димитър Бербатов

източник: ISL

Все пак две евентуални победи до края и някакво добро стечение на обстоятелствата в мачовете на другите опоненти би довело нещата до щастлив край за тима от град Кочи. Днес от 16:30 Керала посреща Ченай. Мачът ще бъде предаван пряко в ефира на Mtel Sport 1. Разбира се, макар това да поставя днешното изпитание на по-високо ниво, хубавото е, че именно ФК Ченай е сред тези няколко споменати тима, въвлечени в битката за четворката. Отборът е на доста стабилната 3-а позиция с цели четири точки преднина спрямо Керала. Но евентуален домакински успех ще скъси дистанцията на само една точка преди последния кръг. В него Ченай има мач срещу друг заинтересован за челните места – Мумбай и по този начин е възможно да изгуби още точки. Стига естествено Керала да изпълни докрай задачата максимум.

Ето как последните кръгове в Индия заприличаха на истинска математическа главоблъсканица. Чисто футболно очакваме днес Бербатов отново да бъде в състава, с вероятен апетит за добър край на кариерата си в Индия. Дали сега или само след няколко допълнителни седмици, тя привършва, но със сигурност българина ще пожелае това да се случи по възможно най-добрия за него начин. Ако щете и като лека подсказка за следващите му намерения, тъй като Бербо далеч не е анонсирал оттегляне след края на индийската си авантюра.

Гледайте днес от 16:30 Керала срещу Ченай в изключително важен сблъсък в ефира на Mtel Sport 1 – няма как да не бъде интересно!

Димитър Бербатов

източник: ISL