Известният от близкото минало футболист на ЦСКА – Стивън Сънди, е е решил да напуска Реал Солт Лейк, след като не се чувства желан „Рио Тинто Стейдиъм”.

Стивън Сънди изигра 36 срещи с екипа на „армейците” през сезон 2014/15, като дойде на „Българска армия” със свободен трансфер. Преди това той е носил екипите на испанските Валенсия, Осасуна, Бетис и Нумансия. След престоя си в София той продължи да играе в Аланияспор и щатския Реал Солт Лейк. Именно от последния си тим той бе отпратен в съседен от щата Юта тим - Реал Монархс, където изигра 3 мача с отбора под наем.

В Реал Солт Лейк той е получавал близо 300 хиляди долара на сезон, но е отказал да продължи договора си с клуба, предава асоциацията на футболистите от МЛС.

Съндей е един от хората, на който ще му бъдат изплатени над 60 хиляди лева за сезона, който прекара на „Българска армия”.

„Те не ме желаят в отбора, а аз не мога да играе там, където не ме искат.  Щастлив съм, че напускам”, са били думите на бившия полузащитник на ЦСКА.

Лично Съни, както иска да бъде наричан той, се е свързал с местна медия, пожелавайки да говори за бъдещето си. „Всичко зависи от това, което отборите ми предлагат. Имам семейство и е редно да мисля и за тях”.

Той също така използва своя Twitter акаунт, за да благодари на клуба, чиито цветове носеше досега. „Изкарах прекрасни три години в Реал Солт Лейк. Срещнах чудесен отбор и чудесни хора. Пожелавам всичко най-добро за предстоящия сезон”, сподели той в социалната мрежа.

Той има един гол и три асистенции в 59 срещи от редовния сезон в кариерата си за Реал Солт Лейк. Запсиалият една среща с екипа на родната Нигерия също така има три мача в плейофите в САЩ – един през 2016 и два през 2018, като в два от тях е стартирал от първата минута.