Капитанът на Аякс Матайс Де Лихт е отхвърлил многомилионна оферта от страна на Манчестър Юнайтед, съобщава „The Star“.

Според информацията, холандският национал е отхвърлил предложение от 60 милиона паунда (70 милиона евро) и петгодишен договор със заплата от 15 млн. евро на година.

Манчестър Юнайтед изглежда отчаян в опита да подпише с централния защитник на Аякс, но по всичко изглежда, че той ще има друга дестинация.

Освен това Де Лихт не е заинтересован от офертата на Манчестър Юнайтед, тъй като „червените дяволи“ няма да участват в Шампионска лига.

Райола е посъветвал младежа да не поема по пътя на други негови клиенти  - Златан Ибрахимович и Пол Погба, и да откаже предложението.

В цяла Западна Европа се говори, че Де Лихт ще е нов футболист на Барселона от лятото, като дори италианският "Rai Sport" съобщи по-рано днес, че Аякс са отказали да пуснат защитника в Ювентус.

Матайс Де Лихт е един от най-перспективните млади футболисти в света. Въпреки крехката си възраст, той е капитан на своя тим вече цял сезон. В края на миналата седмица Де Лихт спечели първия си голям трофей - Купата на Холандия, а тимът му продължава да се бори на още два фронта - Шампионската лига (полуфинал с Тотнъм, 1:0 след първата среща), както и титлата в Ередивизи (Аякси ПСВ Айндховен са лидери с по 80 точки, 2 кръга преди края на сезона).

Матайс Де Лихт е и първият защитник, спечелил наградата "Златно момче" за най-добри млади състезатели в Европа.