Челси е провел разговори със старши треньора на Спортинг Лисабон - Рубен Аморим, докато продължава търсенето на следващия си постоянен мениджър, пише The Guardian. Юлиан Нагелсман и Луис Енрике са определяни като фаворити за овакантеното място на „Стамфорд Бридж“, но лондончани са решени да не действат прибързано след внезапното уволнение на Греъм Потър. Назначаването на Франк Лампард за временен мениджър до края на сезона им дава време да вземат добре обмислено решение и вече са говорили с най-малко четирима кандидати от списъка им.

Един от тях, идентифициран като потенциален заместник на Потър, е Аморим, който си спечели репутацията на един от най-добрите млади треньори в Европа. 38-годишният специалист спечели титлата в португалската Примейра лига със Спортинг през 2021-а година. През този сезон клубът от Лисабон победи Тотнъм в груповата фаза на Шампионската лига и, въпреки че не успя да стигне до елиминационната фаза, направи достатъчно, за да си спечели място в Лига Европа.

Спортинг продължава да блести в Европа, като отстрани лидера в Англия – Арсенал, на 1/8-финалите миналия месец. Те имат шанс да стигнат до ½-финалите, въпреки че загубиха с 0:1 в първия мач от четвъртфиналите като гост на Ювентус в четвъртък.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Няма индикации, че Аморим е предпочитаният избор от собствениците на Челси. Също така той ще трябва да бъде убеден, че работата на „Стамфорд Бридж“ би представлявала най-добрият ход в кариерата му. Аморим, чийто договор съдържа голяма клауза за освобождаване, вече обяви, че ще избере внимателно следващата си стъпка.г

Челси вече проведе разговори както с Енрике, така и с представители на Нагелсман. Германецът е харесван от съсобственика на „сините“ - Бехдад Егбали. Но, въпреки че 35-годишният Нагелсман се интересува от евентуална работа във Висшата лига след уволнението му от Байерн Мюнхен, няма гаранция, че ще получи поста.

Нагелсман е желан още и от Тотнъм. Челси, който също следи още Маурисио Почетино, Оливър Гласнер от Айнтрахт Франкфурт и Шаби Алонсо от Байер Леверкузен, ще трябва да действа бързо, тъй като някои от изброените имена попадат в плановете още на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, които също се очаква да търсят нови треньори през лятото.