Чакащият да си уреди евентуален трансфер в Барселона - Неймар попадна в състава на Бразилия за приятелските срещи с Колумбия и Перу следващия месец, независимо от спекулациите относно бъдещето му, свързващи го с трансфера в Испания.

Новината за повиквателната от страна на селекционера Тите идва в момент, в който бившият капитан на Селесао е на път да напусне френския шампион ПСЖ и да се завърне в Ла Лига преди края на трансферния прозорец на 2 септември – или в Барселона, или в Реал Мадрид.

Най-скъпоструващият футболист в света страда от травма на глезена, която му попречи да участва на изминалата Копа Америка, спечелена от бразилците. 

Властите в Бразилия наскоро прекратиха разследването срещу Неймар по обвинение в изнасилване поради липса на доказателства – обвинение, което самият нападател отрече.

Тите сподели, че е разговарял с Неймар, който „е казал, че е щастлив“, но не е работил върху „тактическите аспекти на играта“. 

"Няма да оставя извън състава атлет от класата на Неймар", обясни селекционерът на Бразилия, обяснявайки, че е искал да му даде "игрово време". 

Бразилия се изправя срещу Колумбия на 6 септември в Маями и срещу Перу, който победи във финала за Копа Америка, на 10 септември в Лос Анджелис.