Въпреки че направиха значителен прогрес при преговорите за трансфера на Неймар, ръководителите на Барселона и Пари Сен Жермен все още са далеч от споразумение. Вестник "Екип" разкри и подробностите около сделката, които пречат за сключването ѝ. 

Според източници на изданието, които са близки до френския клуб, спортният директор Леонардо е обявил, че иска равностойността на 222 млн. евро за нападателя, равносилни на сумата, която беше платена за подписа му преди две години. 

Той предложил те или да бъдат платени накуп, или да бъдат предоставени поне двама футболисти на тази стойност. В испанските медии се тиражираше, че каталунците са склонили да пратят във Франция Филипе Коутиньо и Иван Ракитич. 

Но според "Екип", парижани не искат хърватинът да бъде включен в сделката. Те искат двама измежду Филипе Коутиньо, Нелсон Семедо и Усман Дембеле. Така двата клуба са си стиснали ръцете за преминаването на Коутиньо, който е оценен на 120 млн. евро. Но другите двама от списъка на ПСЖ са непродаваеми.

Така остават едни 100 млн. евро разминаване между двата клуба. От Барса нямат възможността да извадят тази сума, защото ще нарушат правилата за финансов феърплей, след като вече пръснаха 120 млн. евро за Антоан Гризман това лято. 

Очаква се този последен доста сериозен детайл да бъде изчистен на срещата на босовете на двата клуба на срещата на Асоциацията на европейските клубове, която ще се проведе в четвъртък и петък в Ливърпул. Босът на французите Насер ал Хелайфи ще бъде там, но колегата му от Барселона Хосеп Мария Бартомеу няма да присъства. 

Все пак там ще е първият му заместник, така че ще могат да се проведат разговорите и в събота ще е ясно дали ще има така чаканата сделка, или бъдещето на Неймар ще остане да виси във въздуха. Ако има споразумение, бразилецът ще бъде представен на "Камп Ноу" другата седмица.