Бразилският нападател Неймар трябва да направи сериозна жертва, ако иска да се завърне в Барселона. Според испанския журналист Гийем Балаге, който следи много отблизо тима на каталунците в последните години, футболистът на Пари Сен Жермен трябва да се съгласи да намали годишната си заплата с цели 15 млн. евро, ако иска да осъществи нов трансфер на „Камп Ноу”.

Твърди се, че от Барселона са направили няколко оферти за бразилския национал, като една от тях е била на стойност 100 млн. евро плюс Филипе Коутиньо. Предложението обаче е било отхвърлено от ПСЖ, чието ръководство настоява за по-голяма сума.

ПСЖ плати за Неймар 222 млн. евро преди две години.

„Неймар е готов да намали заплатата си от 38 млн. евро на година, до 23 млн. евро”, твърди Балаге.

„Ситуацията в Барселона е много интересна. Те смятат, че трябва да опитат много сериозно да го върнат. Лионел Меси, Жерар Пике и Луис Суарес желаят Неймар да се върне. Още повече мандатът на президента Хосеп Мариа Бартомеу изтича след две години и би искал да остави голямо наследство след себе си. Може ли да си представите всички тези играчи, които споменах, заедно с Неймар”, запита риторично Балаге.

В момента Неймар тренира от основната група на Пари Сен Жермен