Българският нападател Димитър Бербатов няма да се подвизава още дълго в индийския футбол. Според местните медии, договорът му с Керала Бластърс няма да бъде подновен и той си тръгва с края на сезона. 

Историческият първи гол на Бербатов в Индия

През август миналата година бившият играч на Манчестър Юнайтед подписа за един сезон с тима от Суперлигата. Според изданието Soha обаче, клубът няма намерение да му предложи удължаване на сътрудничеството и за следващата кампания. Той самият също нямал подобни намерения.  

Случи се! Бербатов вкара първия си гол в Индия

Още през януари се заговори, че българинът може да бъде отпратен от Керала, за да се отвори място за нови чужденци. Това обаче не се случи, а той постепенно навлезе във форма и дори отбеляза първия си гол в индийския футбол. 

Берба грейна в интересна рисунка

Мачовете за Керала от редовния сезон приключват на 1 март. Ако се класират за плейофите за титлата, на Бластърс им предстоят в най-добрия случай още три мача, но и те ще приключат до средата на следващия месец. 

Бербо бил ключов за тима си, само не и като нападател

Според медиите в Индия, напускането на местния шампионат не означавало край на кариерата на Бербатов. Той бил готов да предприеме и други предизвикателства във футболния си път, без да се уточнява къде.