Българската звезда Димитър Бербатов официално представи автобиографията си "Моят начин". Той разкри какво се крие зад написването на такъв обемен труд, както и какво му е било най-трудно, аккто и кои са най-емоционалните мачове в живота му. 

"Хората, които са си купили книгата ми, ще разберат какво ме е движело, след като я прочетат. Ще видят докъде ме е довел Моят начин. Това е един от многото начини човек да успее, помогнал е на мен. Младите хора, които тепърва тръгват по пътя си в живота, могат да се припознаят." 

"Две години я обмислях автобиографията, може би дори повече, защото идеята се роди отдавна. Това е нещо, което е много трудно. Не очаквах наистина да е чак толкова трудно, но съм доволен накрая. Защото, когато по-трудните неща се случат, както трябва, е по-сладко. Наистина е добро." 

"Винаги има начин хората да се преборят. Разказвам за трудностите, през които съм минал, разказвам за хубавите и лошите моменти, това е истинска история и невинаги завършва с хепиенд. Но винаги можеш да си извадиш някакви поуки. Написал съм всичко така, както съм го почувствал." 

"Не е имало нещо, което не съм искал да го напиша, а е трябвалод а го сторя. Доста хора ще се видят в книгата, други ще се познаят, написал съм всички неща. Някои съм оставил, защото са скучни. Предупредил съм хората, че ще са в книгата. Гледал съм книгата да не е отегчителна, мисля си, че е увлекателна. Хората ще покажат дали съм се справил." 

"Звъннах на сър Алекс, казах му: "Здрасти, Берба се обажда. Ще те помоля да направиш предговора за книгата." Човекът каза, че няма проблем и това беше." 

"Сигурно някой ще се почувства засегнат от критиките, те са нещо нормално, мен също са ме критикували. Но чак да се обиди... Аз съм написал нещата така, както съм минал през тях. Доста труд хвърлихме, защото някои моменти се губят след време, защото са се случили 20 години назад във времето. Но с хората около книгата написахме всичко, както е било." 

"Има сигурно и други истории, които трябва да вкарам в книгата, но те щяха да бъдат малко в повече за хората. Те може би щяха да не им бъдат толквоа интересни. Това, което съм преценил да бъде в книгата, мисля, че ще им бъде достатъчно интересно." 

"Дано има повече такива моменти, защото и аз, и Стоичков сме успели по някакъв начин. Ако има повече хора, които да дават пример как са успели и през какво са минали, за следващите поколения ще бъде един урок и да вземат нещо от него. Това е един вид здравословна конкуренция, ще видят как винаги съм се конкурирал с всеки, най-вече със себе си." 

"Най-трудната глава за писане... Имаше няколко. Предполагам най-трудната беше финалът за Шампионската лига на "Уембли", тъй като емоциите ми направиха момента труден, но пък се получи много добре и хората ще разберат през какво съм минал там. Като цяло беше удоволствие да пишеш, защото се връщаш към много моменти и беше готино приключение, пък и то продължава." 

"Исках и песента My way да сложа, това е една от любимите ми песни, но други неща там не ми позволиха да го сторя. Но пък си заслужава. Получи се доста добре. Чак за продължения не мисля, но човек никога не знае. Започва нова глава в моя живот, нови приключения." 

"Да напишеш книга е индивидуално решение. Аз не мога да дам съвет, ако не ми е поискан. И Марто, и Стилиян са достатъчно големи и са минали през много неща, за да ги разкажат в книга. Но ако се решат на такава крачка, ще е интересно за всички." 

"Най-емоционалният мач е когато се родиха децата ми, това е мачът, който си заслужава най-много от всички и това е така за всеки родител. Впоследствие, като футболист, имам много други мачове, които си заслужават и повечето съм ги отбелязал в книгата. Надявам се да е интересно, написал съм го така, че всеки да придобие представа как се движи футболът и как аз го виждам", заяви Бербо при представянето на книгата си.