Рекордьорът по отбелязани голове с националния отбор Димитър Бербатов обяви, че ще обяви официално момента с отказването си от активния футбол, когато той настъпи. Според него, сега е нормално голяма част от хората да са го отписали като футболист, защото не е играл от доста време. 

За последно той игра в края на февруари, когато носеше екипа на индийския Керала Бластърс. Оттогава не се е появявал на терена в официален мач и затова все по-чести стават слуховете за края на кариерата на 37-годишния нападател. 

"Пиша в книгата си до момента, в който играх активен футбол. Оттук-нататък, в момента, в който реша да кажа "Стоп!', всички ще разберат. Предполагам, че повечето хора вече са ме отписали, което е нормално, защото не съм играл от доста време. То и се обявява вече по социални мрежи, светът се променя, така че всички ще узнаят, когато стане", заяви Бербатов и разкри, че вече мисли какво ще прави след края на кариерата. 

"Проблемът по някой път е, че човек има много планове в много сфери и е много разпилян, Говоря за себе си, разбира се. В един момент ще се концентрирам върху едно нещо, в което знам, че ще бъда много добър и ще мога да помагам и да съм полезен. Впоследствие, ако се реализирам достатъчно, ще се прехвърля на друго." 

"Имам план, който се надявам да следвам. Когато го избистря, ще обявя на хората какво е решението ми, защото все пак съм човек, когото всички познават", сподели Бербатов при представянето на автобиографията си "Моят начин".