На 10 ноември от 12:30 ч. в книжарница „Сиела”, Paradise Center, почитателите на красивата и чиста игра – футболът - ще мога да си подарят една ценна книга и едно вълнуващо преживяване.

Димитър Бербатов – най-ярката футболна звезда на България през 21 век, постигнала световна известност – ще представи за пръв път своята официална автобиография „По моя начин”!

Димитър Бербатов е записал името си със златни букви до  най-големите в българския футбол. Головете му за първия отбор на България са 48 и по този показател нападателят оглавява класацията на най-резултатните голмайстори в националния отбор за всички времена – рекордьор със 7 пъти №1. Тръгнал от „Пирин” (Благоевград) и ЦСКА (София), преминал през три от най-силните първенства в света – Бундеслигата, английската Висша лига и френската лига 1, Димитър и там оставя незаличими следи – както в статистиката, така и в сърцата на феновете с брилянтните си отигравания.

                Двукратен шампион на Англия, през третия си сезон в „Манчестър Юнайтед" (2010/11) Бербатов е сред водещите играчи в своя отбор и в Premier League. Той е с основна заслуга за шампионската титла за сезон 2010/11, когато става и голмайстор на Висшата лига, а Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) го избира в идеалния отбор на годината. Той е първият футболист в историята на „Манчестър Юнайтед” от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на „вечния враг" „Ливърпул”. В историята на Висшата лига влиза като първия чужденец и четвъртия футболист изобщо, вкарал 5 гола в един мач. Отбелязва три хеттрика – едва трето подобно постижение в цялата история на английския футбол.

Но това, с което милионите му фенове по света още го помнят, е „неговият начин” да играе тази велика игра – интелигентно и със способност да импровизира, с отличния му нюх за пласиране, с техниката на владеене на топката, перфектните пасове и играта с глава, както и джентълменското поведение на терена. През годините нападателят нееднократно вдига стадионите на крака с бляскави отигравания.

                На 7 април 2008 г. звездата учредява фондация „Димитър Бербатов” с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката. През 2012 г. „за забележителната работа на неговата фондация" е избран за посланик на ЮНЕСКО.