Единственият българин, носил екипа на английския колос Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, се изказа ласкаво за тима след победата над Ювентус в Шампионската лига. Според нападателя, "червените дяволи" са напомнили за славните си времена от миналото, когато и той носеше екипа им. 

Момчетата на Жозе Моуриньо надделяха с 2:1 над "старата госпожа", при това в Торино. А успехът дойде след късен обрат, какъвто беше специалитетът на островитяните по време на легендарния им мениджър сър Алекс Фъргюсън. 

"Какъв обрат само на тима на Жозе Моуриньо! Ювентус вкараха феноменален гол чрез Кристиано Роналдо и можеха да са с три-четири гола напред, защото имаха страхотни атаки, а и на два пъти уцелиха гредите. Но Юнайтед не се предаде, бори се докрай и беше възнаграден за това в последните минути. Сякаш гледах добрия стар Ман Юнайтед", сподели Бербо. 

"Този мач за пореден път доказа колко са важни статичните положения. Първият им гол влезе директно след такава ситуация, а вторият след страхотен пас на Ашли Йънг. Да, имаха доста късмет, но Ашли пласира топката на такова място, на което вратарите най-много мразят", заяви Бербо и взе отношение по казуса с Жозе Моуриньо и бурната му реакция към феновете на Ювентус. 

"Всички заглавия след мача бяха за реакцията на Жозе. Беше ли правилна тя? Не, не беше, но все пак всички сме само хора. Той сигурно е отнесъл множество псувни от домакинските фенове, а това не трябва да хвърля сянка върху страхотния обрат на отбора му", заяви още Бербо и сподели мнението си за казуса с Рахийм Стърлинг и скандалната дузпа, която беше отсъдена срещу него. 

"Манчестър Сити беше просто брилянтен срещу Шахтьор, отбеляза превъзходни голове и игра страшен футбол. Но след това всеки говореше за дузпата на Стърлинг. А просто това беше ситуация, която може да се случи, когато не поставиш добре краката си на терена. Със сигурност не е симулирал."

"Знам, че преди време Роби Фаулър взе топката и каза на съдията, че не трябва да даде дузпа. Но и реферът какво да направи? Да отмени решението си ли? Това не се случи дори и когато Фаулър му призна, че няма дузпа срещу него."

"А какво да направи после Габриел Жезус? Да пропусне умишлено ли? Няма как, нападателите винаги искат да вкарват. На мен ми изглежда, че каквото и да направи Стърлинг, заглавията за него винаги ще са негативни. А той е един от най-важните английски играчи и медиите трябва да го третират малко по-добре", завърши Бербо.