Отборът на Барселона ще направи последен опит, в който да привлече крайния защитник на Аякс Николас Талиафико. „Блауграна“ са доста активни тази зима въпреки финансовите си проблеми, като Феран Торес беше закупен от Манчестър Сити, а Адама Траоре се присъедини под наем от Уулвърхемптън.

„Каталунците“ обаче не смятат да приключват с трансферите, като един от многото играчи, свързани с преминаване на „Камп Ноу“, е левият бек на Аякс Талиафико, твърди „Sport“. 28-годишният аржентинец може да предложи сериозна конкуренция на Жорди Алба и дори да бъде негов заместник.

Талиафико има договор с Аякс до 2023 година, но не изглежда да има желание да преподпише. Това може да накара Аякс да го продаде и се твърди, че Барса проявява интерес.

„Блауграна“ може да се наложи да сключи сделка за наем със задължителна опция за закупуването му и изданието допълва, че днес спортният директор на Аякс Марк Овермарс е бил в контакт с Барселона. Твърди се, че нидерландският шампион е отворен за сделка, но предпочита пари в брой или играч в замяна.