Изграденият с много труд от Станимир Стоилов тим на Астана може да рухне като кула от карти. Въпреки че Мъри донесе над 40 млн. евро в касата клуба, извеждайки го до незапомнени за казахстанския футбол европодвизи, управниците може да съсипят всичко това. 

Лично изпълнителният директор на Астана Кайсар Бекенов предупреди, че такава възможност съвсем не е изключена и санкцията от УЕФА може да се окаже тежка и да нанесе съкрушителен удар на шампиона на Казахстан в последните четири години. 

"За съжаление, проблемът с неизплатените задължения към играчите и треньорите ни стои и не е ясно как ще бъде решен. Той не влияе положително на репутацията на клуба и изнервя допълнително треньори и играчи."

"Ние се опитваме да не губим контрол и да бъдем спокойни. Но в същото време, проблемът ни се изостря, защото УЕФА следи стриктно участниците в турнирите ѝ и може да ни наложи тежки санкции всеки момент."

"В УЕФА никой няма да слуша оплакванията и обясненията ни и ако ситуацията не се оправи в близките дни, наказанието не трябва да се подценява. Трябва да действаме много бързо, защото сроковете ни притискат."

"Засега нищо крайно не се е случило, но предстои много работа да се извърши. Но наистина ще е жалко и безотговорно да се съсипе работата на отбор и треньори, които за тези години зрънце по зрънце, тухла по тухла изградиха всичко това, което до преди няколко години изглеждаше немислимо. За съжаление, успешните проекти във футбола не са толкова много и могат да се разрушат за отрицателно време", заяви Бекенов.