Бившият български национал Живко Миланов съвсем скоро може да се окаже свободен агент. Според информации от редица кипърски издания, местният шампион АПОЕЛ е започнал процедура по разтрогването на договора му. 

Десният краен бранител е обвързан с тима от Острова на Афродита до края на сезона. Той обаче все по-рядко намира място сред избраниците на наставника Паоло Трамецани и е ползван предимно като резерва. 

Сега обаче шансовете му за място на скамейката намаляха още повече, след като на неговата позиция беше привлечен младокът Антонио Яколиш от Стяуа, който вече се подвизава като ФКСБ. Така изявите на Миланов, ако остане в Кипър, ще бъдат дори по-рядко от епизодични. 

През лятото АПОЕЛ също обмисляше как да се раздели с българина, но в крайна сметка реши да го задържи и в началото на сезона той играеше сравнително често. Сега обаче пак изпадна надолу в плановете на треньора и нищо чудно да се стигне до раздяла. 

Иначе до момента през кампанията Миланов има 11 мача за тима от столицата, като има и един мач през тази година. За общо три календарни години в Кипър той има 78 мача с 5 асистенции и през това време спечели три титли на страната.