Решението финалният мач реванш в Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс да се играе на "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид не се хареса на всички.

Една от големите звезди на световния футбол и настоящ играч на ПСЖ - Дани Алвеш, определи преместването на финала от Аржентина в Испания като най-големия срам, който е виждал.

Срещата ще се играе на 9 декември на "Естадио Сантиаго Бернабеу", с което латиноамериканската федерация CONMEBOL наказва частично Ривър за вандалските прояви на някои от феновете има срещу автобуса, пълен с играчи на Бока, преди началото на срещата на "Ел Монументал" изминалия уикенд.

"За мен Ривър - Бока извън Южна Америка е най-големият срам, който съм виждал. Наистина съм засегнат като футболист, като латиноамериканец, като човек, който смята, че този спорт трябва да се изживява с чувства, със страст и най-вече с уважение. Какво да кажем за всички тези хора, които нямат никаква вина за случилото се? Те трябва да плащат заради някакви простаци и грубияни. Те са имали уникалния шанс да гледат Ривър - Бока, но сега трябва да се преместят в Европа...", заяви бранителят във видео обръщение.

Още новини:

Официално: Обявиха кога и къде ще се играе Ривър - Бока 

Марадона и аржентинските фенове бесни от избора на Мадрид 

Ривър губи домакинското си предимство на "Бернабеу"

Бока продължава да се бори за служебна победа