Смело изказване направи кипърският мениджър Елиас Елиа за качествата на българския си клиент Станимир Стоилов. Според импресариото, родният специалист притежава достатъчно качества да води някои от най-големите отбори в света, но за да се случи това, е трябвало да се роди в Западна Европа. 

Мъри: Имам предложения от всякакви държави, не и от България

В момента бившият наставник на Левски води казахстанския Астана, като стана четири пъти поред шампион с него, а отделно прави чудеса с този отбор в евротурнирите. И с оглед на страхотната му работа веднага се заговори, че Мъри може да застане начело на гранд като Фенербахче, но засега си остава в Казахстан. 

Мъри Стоилов вариант за треньор на турски гранд

"Честно казано, лично за мен Станимир Стоилов е един от най-добрите треньори в света в момента. Ако трябва да съм честен, пътувам много по света, срещам се с много треньори, но е много трудно да намеря някого толкова отдаден и добър, колкото е Стоилов."

Мъри стана най-легендарният треньор в цялата история на Казахстан

"Той просто е роден да бъде треньор. Господ му е дал харизмата на истинския наставник. Ако Станимир Стоилов имаше испанско или португалско гражданство, а не българско, щеше да е треньор на Барселона или Манчестър Юнайтед", сподели Елиас Елиа пред казахстанските медии. 

Остава ли Мъри Стоилов в Астана?