Българският специалист Станимир Стоилов осигури четвърта поредна титла за тима на Астана в Казахстан. В мач от последния кръг на местния шампионат Астана се наложи с 2:0 над Акжаик Уралск, а това бе достатъчно за поредния трофей във витрината на клуба.

След края на сезона в Казахстан дойдоха и логичните въпроси за бъдещето на именития български специалист в Астана. Бившият наставник на Левски намекна за сериозни финансови проблеми в отбора и призна, че към момента няма ново предложение от ръководството на клуба.

Пълковъдецът Мъри покори Казахстан за 4-ти път!

На пресконференцията след последния мач за кампанията, журналисти запитаха Мъри дали футболистите и треньорите ще получат бонуси за спечелената четвърта поредна титла.

„Чудесно е, че повдигате този въпрос. През целия шампионат не сме получили нито един бонус. Имаше забавяне на премии от миналия сезон. Това не е сериозно, защото ние изпълняваме всички поставени задачи. Може би нашите спонсори не се интересуват от това. Футболистите ми са добри момчета, до този момент те не са казали нито дума относно това. Мисля, че този проблем трябва да бъде решен час по-скоро. Затова сега не можем да говорим за каквито и да бонуси за спечелената титла. В последните три години Астана вкара много пари в Казахстан, но проблемите си остават“, откровен бе Мъри Стоилов.

„Както вече казах, до този момент не съм получил ново предложение за договор. В Европа има много добри треньори. Астана може да намери нов треньор, който да изведе клуба до нови постижения. Това е въпрос за клуба“, продължи българският специалист.

„Не казвам, че ако ми предложат нов договор ще остана. В момента имам много оферти от други клубове“, завърши Станимир Стоилов.