Аякс продължава да диша във врата на Фейенорд в битката на върха в Ередивизи. Грандът от Амстердам разби с 3:0 бившия тим на Николай Михайлов Твенте и не изпуска от поглед лидера. 

И трите попадения паднаха след почивката. Амин Юнес, и Каспер Долберг на два пъти бяха точни и оформиха победата за тима си. 

Още от самото начало Аякс имаше инициативата, но преди почивката така и не успя да намери път към мрежата на противника. Но това се случи в 55-та минута, когато резултатът най-после беше открит. 

Тогава Дейви Клаасен проби в наказателното поле на противник и свърна около точката на дузпата за Амин Юнес. Той прати топката по перфектен начин под плонжа на вратаря и направи 1:0. 

В средата на втората част всичко приключи. В 67-та минута Юнес се превърна в асистент, като изведе Каспер Долберг сам срещу вратаря, той го финтира набързо и на празна врата направи 2:0. 

Това беше достатъчно, за да откаже Твенте от търсене дори и на частичен обрат. Но в крайна сметка остана време и за още едно попадение. То дойде в продължението на мача, а негов автор отново беше Долберг. 

Тогава Хаким Зиех направи страхотен пробив в наказателното поле и с хубаво прехвърлящо подаване намери Долберг на празна врата, а той, връхлитайки, от 4-5 метра нямаше как да сбърка. От Твенте поискаха засада в тази ситуация, но такава нямаше и резултатът беше оформен на 3:0. 

Така Аякс събра 62 точки на втората позиция, на четири зад Фейенорд и на също толкова пред преследвача ПСВ Айндховен. Твенте остава на седмата позиция с 38 точки и ще се бори до последно за плейофите за участие в Лига Европа.