Фейенорд бързо се съвзе от разочарованието в предния кръг срещу градския съперник Спарта в дербито на Ротердам и поражението с 0:1. Сега лидерът в класирането си го изкара на гостуващия АЗ Алкмаар и го разпиля с 5:2 на "Де Кайп". 

Героят за победителите беше Николай Йоргенсен, който реализира хеттрик, а ветеранът Дирк Каут и Йенс Тоорнстра добавиха другите попадения. За гостите точни бяха Дерик Лукасен и Ваут Вигхорст, които обаче само направиха поражението на тима си по-почетно. 

Още в началото на мача стана ясно какво ще се случи в тази битка. Още в 11-та минута Николай Йоргенсен откри резултата с попадение след страхотно подаване на Рик Карсдорп. 

А това статукво не се задържа дълго. В 21-та минута датският нападател на Фейенорд се изяви като асистент и този път намери на перфектна позиция Йенс Тоорнстра и той удвои преднината на тима си. Така на практика интригата в този мач приключи. 

След почивката двата тима играха предимно за публиката. Ветеранът и любимец на агитката Дирк Каут направи 3:0 в 59-та минута, а отново Йоргенсен се оказа подавач за този гол. Така датчанинът записа пряко участие в абсолютно всички голове на тима си .

След този гол АЗ Алкмаар успя все пак да намали чрез Дерик Лукасен в 62-та минута, но Фейенорд бързо си върна водачеството от две попадения. Йоргенсен в 80-та минута направи 4:1 от дузпа, а две по-късно се разписа и за 5:1 след пас на Тоорнстра. 

В последната минута на мача Ваут Вигхорст намали на 2:5 и по този начин оформи крайния резултат, а асистент и за двете попадения на АЗ Алкмаар беше Дабни дос Сантос Соуза. 

След този развой Фейенорд опази аванса си на върха и вече има 66 точки в актива си. Гостите от Алкмаар са на седмата позиция с 38 точки и ще се борят за място в плейофите за Лига Европа.