Истински секс скандал се разрази в съседна Турция, след като изтече еротично видео с участието на 24-годишна съдийка и 61-годишен съдийски наблюдател на ФИФА. Елиф Караарслан и Орхан Ердемир получиха доживотни забрани да работят във футбола заради уронване престижа на съдийската общност и неетични прояви. За отношенията между съдийката и наблюдателя става ясно, след като еротичното видео е публикувано публично в социалните мрежи. В Турция пишат, че Апелативната комисия е изгледала седемминутния клип преди да вземе решението си.
 

61-годишният Ердемир е президент на истанбулската регионална съдийска структура и сериозно е побутнал Караарслан в издигането ѝ като съдия. Като част от защитата си Ердемир не отрича за връзка между двамата, но пледира, че това е нещо нормално - да се зароди любов и романтична връзка между двама души, които работят заедно.

Той обвини самата Караарслан, че е публикувала въпросното видео в социалните мрежи. Комисията обаче не се трогна от думите му, нито от изтъкнатия "30-годишен опит", и изхвърли и двамата от футбола. Решението е окончателно. Защитата на 24-годишната Елиф е доста по-тривиална. Младата съдийка отрича, че тя е жената на клипа и е завела дело срещу авторите на видеото.