Стадион "Меркур-Шпийл Арена" е важен символ за град Дюселдорф и за целия спортен свят. Разположен в историческият квартал на града, този стадион е домакин на множество вълнуващи футболни мачове и събития, привличайки фенове от цяла Европа.

Основни характеристики на стадиона:

- Капацитет: Стадионът може да приема над 54 000 зрители, като предоставя комфортни условия и отлични гледка към терена.

- История: "Меркур-Шпийл Арена" е построен през 2004 година и оттогава е бил свидетел на много значими спортни събития, включително мачове от Бундеслигата и международни турнири.

- Удобства: Стадионът разполага с модерни удобства за зрителите, включително ресторанти, барове и магазини за спортни стоки, които гарантират незабравимо преживяване за всички посетители.

Многофункционален комплекс: Освен футболните мачове, "Меркур-Шпийл Арена" се използва и за други спортни събития като концерти, шоу и други развлекателни мероприятия.

UEFA EURO 2024 г. в Германия:

- Дюселдорф и стадионът "Меркур-Шпийл Арена" са горди домакини на предстоящото Европейско първенство по футбол през 2024 година. Това ще бъде идеалната възможност за града да покаже своята дружелюбност и обич към футбола.

- Стадионът ще бъде домакин на някои от най-вълнуващите мачове на турнира, като ще предложи незабравимо преживяване за футболните фенове от цяла Европа.

- "Меркур-Шпийл Арена" ще бъде мястото, където най-добрите национални отбори ще се състезават за престижния футболен трофей, а зрителите ще бъдат свидетели на емоционални и напрегнати мачове.

Съчетавайки съвременни удобства и футболна страст, стадионът "Меркур-Шпийл Арена" в Дюселдорф ще бъде не само мястото за вълнуващи футболни изживявания, но и център на внимание по време на Европейското първенство по футбол през 2024 година.