Египет се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Африканските нации, след като победи ДР Конго с 2:0 в двубой от група А на турнира. Головете за успеха реализираха Ел Мохамади и Салах през първата част на двубоя.

Още в 5-ата минута на двубоя Салах порбва мерника си, но топката не намери целта. Конгоанците отвърнаха с удар в гредата на Тисеран в 11-ата минута.

Падане в наказателното поле на ДР Конго от страна на Мохамед Салах накара играчите на Египет да поискат дузпа в 22-ата минута, но съдията подмина ситуацията.

Така се стигна до 25-ата минута, когато Ел Мохамади наказа вратаря на Конго и изведе "фараоните" напред в резултата.

Звездите, които не трябва да изпускате

Седем минути по-късно отличен удар на атакуващия играч на Ливърпул Мо Салах наказа вратаря на ДР Конго да прояви рефлекса си.

В 41-ата минута на срещата удар на Болинги от ДР Конго разтресе гредата, но топката така и не поиска да влезе в мрежата на Египет.

Две минути по-късно Трезеге пусна отличен пас към Салах, който реализира с отличен удар втория гол за Египет в мача.

През втората част ДР Конго направи всичко възможно да се върне в мача, но така и не успя да реализира дори почетно попадение. Болинги и Боласие направиха пропуски пред вратата на Ел Шенауи.

След тази победа Египет има актив от 6 точки и е лидер в групата, а ДР Конго е на последното място без точка и без отбелязан гол.