Тази вечер в Египет стартира Купата на Африканските нации. За първи път в историята този турнир ще се проведе през лятото, а не в средата на сезона, когато се провеждаше обичайно. Това е отлична новина за европейските клубове, тъй като голяма част от играчите играят в топ първенствата на Европа.

Първият двубой е между отборите на домакина Египет и Зимбабве и е тази вечер (петък) от 23:00 часа.

Ето и кои играчи не трябва да изпускате от поглед:

1. Мохамед Салах (Египет, Ливърпул) - Първият играч, за когото се сещаш като чуеш африкански футбол. И не защото той е №1 на континента през 2017 и 2018 година, а защото спечели с Ливърпул трофея в Шампионската лига този сезон. Заслужава си вниманието. Целта пред Салах и Египет е трофеят.

2. Садио Мане (Сенегал, Ливърпул) - Като се заговори за играчи на Ливърпул няма как да не отбележим и Садио Мане. Попадна в идеалния отбор на Висшата лига. Направи отличен сезон с клубния си отбор, а сега ще направи всичко възможно на помогне и на националния отбор за евентуалното спечелване на трофея. Въпросът е, че в Ливърпул той оформя най-добрата нападателна тройка, докато в Сенегал ще му е по-трудно.

Садио Мане

източник: Gulliver/GettyImages

3. Калиду Кулибали (Сенегал, Наполи) - Един от най-качествените играчи в Серия А. С отлични физически данни той е едно от най-големите оръжия заедно с Мане на националния отбор на Сенегал. Един от най-добрите защитници в света. Не трябва да се изпуска.

Калиду Кулибали

източник: Gulliver/GettyImages

4. Риад Марез (Алжир, Манчестър Сити) - След трансфера от Лестър в Манчестър Сити за 60 милиона паунда, не успя да се наложи сред титулярите на "гражданите", като не съумя да се пребори с конкуренцията на Бернардо Силва. Със сигурност ще се опита да помогне на Алжир да се пребори за трофея.

Рияд Марез

източник: Gulliver/GettyImages

5. Хаким Зиеш (Мароко, Аякс) - Мароканският национал прави впечатляващи два сезона с екипа на Аякс. Една от най-апетитните хапки на турнира и на Аякс. Беше избран за най-добър играч на Аякс през сезон 2018/2019, както и попадна в отбора на сезона в Шампионска лига. Ако Мароко покаже необходимата класа със сигурност ще се бори за отличието.

Хаким Зиех

източник: Gulliver/Getty Images

6. Андре Онана (Камерун, Аякс) - Възпитаник на академията на Барселона, от 2015 година е в Аякс, след като не попада в селекцията на каталунците. Аякс получи перспективен и добър вратар. Направи отличен сезон с клубния си отбор, има невероятна реакция, както и добре работи с крака, един от най-добрите вратари в света в момента.

Андре Онана

източник: БГНЕС

7. Никола Пепе (Кот Д`Ивоар, Лил) - Пепе остана на второ място в голмайсторската листа на Лига 1 след Мбапе и прикова погледите на отбори като Ливърпул и Байерн Мюнхен. Това ще му е първи голям турнир и е интересно дали ще издържи на напрежението.

8. Седрик Бакамбу (ДР Конго, Бейджин Гуоан) - За 3 години в испанския Виляреал наниза 47 гола където направи име, преди да се присъедини към китайския си отбор. Ще го следим какво ще направи на турнира за КАФ.

9. Квадво Асамоа (Гана, Интер) - Ганаецът е един от най-опитните играчи на турнира. Много често страда от травми, но сега е на линия, за да помогне на Гана, за да стигне отбора възможно най-напред в надпреварата.

10. Хенри Ониекуру (Нигерия, Галатасарай) - За турския си тим отбеляза 14 гола в 31 мача. Невероятно перспективен играч с отлична скорост. Правата му се държат от елитния английски Евертън. Следен е от Байерн Мюнхен.