Реал Мадрид няма да запази добри спомени от дебюта си на митичния „Уембли“. Испанският гранд допусна поражение с 1:3 при визитата си на Тотнъм от четвъртия кръг на група „Н“ на Шампионската лига. Две попадения за успеха на „шпорите“ отбеляза Деле Али, който изигра първи мач в турнира през сезона, след като пропусна първите три срещи заради наказание. Кристиан Ериксен се разписа веднъж. При първото попадение за лондончани имаше големи съмнения за засада.

Единствения гол за Кралския клуб реализира Кристиано Роналдо в края на двубоя. Това бе втора поредна загуба за шампионите на Испания, след като през уикенда направиха 1:2 срещу Жирона.

Зизу отрече за криза, въпреки загубата

Въпреки поражението, надеждите на действащия европейски клубен шампион за първите две места в класирането остават живи и след като АПОЕЛ Никозия успя да измъкне реми срещу Борусия Дортмунд. При този развой в групата Тотнъм се настани на първото място с 10 точки, Реал Мадрид остана втори със 7, следван от Дортмунд и АПОЕЛ, които имат равен актив – 2. В оставащите два кръга Реал ще гостува в Кипър и ще приеме Дортмунд, а Тотнъм има визита в Германия и домакинство на АПОЕЛ в Англия.

Реал стартира по-силно, но в последствие Тотнъм изравни играта, а след това успя да вземе и надмощие.

Роналдо: Хората не бива да забравят направеното от този тим

Деле Али: Играхме фантастично

Първата по-интересна ситуация в двубоя дойде в 11-ата минута, когато след грешка в отбраната на Кралския клуб, Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле. Ударът на голмайстора на „шпорите“ не бе достатъчно силен и така без проблеми Кико Касия улови.

Главоболия имаше мениджърът на лондончани Маурисио Почетино, който трябваше да прави принудителна смяна в 24-ата минута. Тоби Алдервейрелд получи травма и бе заменен от Муса Сисоко.

Въпреки това, играта на англичаните не се разстрои, а те поведоха три минути по-късно. След дълъг пас към Трипиър, който бе отдясно по атаката, той върна назад, към Деле Али. Последният засече за 1:0. При попадението обаче останаха съществени съмнения за засада.

Веднага след подновяване на играта, Реал Мадрид отвърна с много опасен изстрел на Каземиро отляво, който Юго Лорис изби в корнер. След неговото изпълнение играта бе изнесена в предни позиции. В 32-ата минута нова авторитетна намеса на Лорис опази мрежата на „шпорите“ суха. Кристиано Роналдо направи три финта, след това стреля с левия крак, но френският страж на англичаните се хвърли към десния си ъгъл и изби. Минута след това нов изстрел на носителя на „Златната топка“ бе уловен от Лорис.

Към края на първата част, домакините имаха претенции за игра с ръка Серхио Рамос в наказателното поле, но реферът даде знак, играта да продължи. Малко след това, възможности се разкриха пред Карим Бензема и Кристиано Роналдо, но и в двата случая шансовете бяха пресечени.

В началото на втората част, Марсело получи прецизно подаване в наказателното поле, овладя и шутира, но Юго Лорис спаси.

Деле Али наниза втори гол в мрежата на Кралския клуб в 56-ата минута. След подаване на Ерик Дайър, нападателят на „шпорите“ удвои – 2:0. Преди попадението имаше рикошет в бранител на „белия балет“.

Страхотен пропуск направиха момчетата на Зинедин Зидан в 62-ата минута. Серхио Рамос стреля с глава, но топката бе изчистена, последва добавка на Роналдо, но бранител от голлинията изби. Нов удар на CR7 срещна тялото на капитана на испанците и така играта бе изнесена напред.

Реал така и не успя да се отърси от шока, а рециталът на Тотнъм продължи. След умела контраатака на домакините, Хари Кейн пусна към Кристиан Ериксен, който направи резултата класически - 3:0.

Кристиано Роналдо дриблира между няколко бранители в 67-ата минута, но последвалият удар не застраши много Лорис, който без проблем спаси.

Големият лидер на испанския гранд намали изоставането си в 81-ата минута. Ашраф центрира хубаво отдясно, топката стигна до Марсело, който от аутлинията върна назад. Лука Модрич стреля, но топката бе избита. Тя попадна в появилия се като резерва Борха Майорал, който свали добре на Роналдо, който се разписа за 1:3. Това бе десети гол на „седмицата“ на мадридчани срещу този съперник.

Същевременно в другия мач от същата група, Борусия Дортмунд направи 1:1 с АПОЕЛ Никозия на своя „Сигнал Идуна Парк“. Българският десен краен бранител на кипърския шампион Живко Миланов не бе в групата.

Срещата започна с осезаемо превъзходство на германския тим. Борусия зареди атаки още от началните минути, като в 12-ата Кристиан Пулишич излезе на опасна стрелкова позиция, но ударът му не бе достатъчно силен и бе отразен от вратаря. Три минути по-късно Йомер Топрак намери пространство пред себе си в пеналта и насочи топката с глава, но Наусет Перес отрази.

„Жълто-черните“ поведоха след 29 минути игра. След атака като по учебник, топката стигна до Рафаел Гереро, който успя да прехвърли Наусет Перес.

Пиер-Емерик Обамеянг стреля от воле в 38-ата минута, но насочи топката вляво от десния стълб. Същият футболист продължи да смущава отбраната на АПОЕЛ и в 40-ата минута се освободи в наказателното поле, но топката отново премина покрай вратата.

След почивката шампионите на Кипър излязоха преобразени и успяха да изравнят. Карлао комбинира с Микаел Поте, който успя да се обърне майсторски и възстанови паритета – 1:1.

След изравнителното попадение германците притисниха съперника си. Домакините създадоха редица положения пред противниковата врата, като шансове се разкриха пред Шинфджи Кагава, Обамеянг, Марио Гоьтце. Максимилиан Филип в 64-ата минута отправи обещаващ удар, насочен под напречната греда. Стражът на АПОЕЛ обаче показа котешки рефлекс и извади топката. Нова авторитетна намеса на Перес отказа Обамеянг в 77-ата минута, а минута преди това и Марио Гьотце не сполучи. Шурле също пробва късмета си, но гостите бяха заключили здраво вратата си.  

В 89-ата минута АПОЕЛ направи опасна контраатака. Роланд Салай показа страхотен поглед върху играта, намери добре свой съотборник в пеналта, но ударът на последния бе блокиран от бранител. 

В продължението положения се разкриха пред Гьотце и Обамеянг, но и при тях резултатът остана непроменен.