РБ Лайпциг стигна само до равенството 1:1 при домакинството на Монако в мача от група “G” на Шампионската лига. Германският отбор успя да вземе аванс в мача след гол на Емил Форсберг, но Юри Тилеманс много бързо изравни резултата. РБ Лайпциг може да съжалява повече, че не стигна до победата в дебютния си мач в турнира.

Първата възможност в срещата се откри пред домакините, когато в 25-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Монако Тимо Вернер стреля с глава, но неточно в аут.

РБ Лайпциг успя да поведе в резултата в 33-та минута, когато Юсуф Поулсен пусна към Емил Форсберг, който навлезе в наказателното поле на Монако и с премерен удар вкара топката в мрежата на Диего Беналио.

Монако успя да изравни резултата в 35-та минута, когато след центриране в наказателното поле на РБ Лайпциг Диакаби свали топката с глава към Юри Тилеманс, който стреля, но Петер Гулаши спаси. Все пак Тилеманс бе настоятелен и успя при добавката да изпревари Гулаши и да вкара топката във вратата му.

РБ Лайпциг организира много добра атака на висока скорост в 52-та минута, когато пред Тимо Вернер се откри много добра възможност и той стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Беналио.

Гол на Поулсен в 63-та минута не бе зачетен заради засада.

РБ Лайпциг бе много близо до отбелязването на победен гол в 82-та минута, но Диего Беналио направи фантастично спасяване и отрази удара на Жан-Кевин Огустен.

Бешикташ изненадващо надделя с 3:1 при гостуването на Порто.

Турският отбор влезе по-силно в мача и още в 5-та минута пред Райън Бабел се откри много добра възможност и стреля, но ударът му бе блокиран.

Бешикташ поведе в 15-та минута, когато Рикардо Куарешма сложи топката на главата на Андерсон Талиска, който я изпрати във вратата на Икер Касияс.

Порто много бързо можеше да изравни резултата.Четири минути по-късно Оливер Торес получи много добър пас в наказателното поле на Бешикташ, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Фабрисио.

Порто успя да изравни резултата в 21-та минута, когато Алекс Телеш центрира от корнер в наказателното поле на Бешикташ, а Душко Тошич си отбеляза автогол, след като засече топката с глава и я вкара във вратата на Фабрисио, който не успя да реагира.

Бешикташ си върна преднината от един гол в 28-та минута, когато Ченк Тосун с много хубав далечен удар разстреля Касияс, който не се намеси по възможно най-добрия начин.

Порто можеше отново да изравни резултата в 33-та минута, когато Тикиньо Соареш получи топката в наказателното поле на Бешикташ и стреля, но в аут.

Озякюп можеше да вкара трети гол в 43-та минута, след като пред него се откри чиста позиция в наказателното поле на Порто, но ударът му не бе точен.

Тикиньо бе оставен непокрит в наказателното поле на Бешикташ в 62-та минута и стреля, но Фабрисио спаси.

Порто продължи да притиска своя съперник, търсейки изравнително попадение и в 65-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Бешикташ Иван Маркано стреля с глава, но не намери целта.

Ернани отправи удар от разстояние в 84-та минута, но топката премина встрани от вратата на Фабрисио.

Бешикташ отбеляза трети гол в 86-та минута, когато Алваро Негредо подаде към Райън Бабел, който стреля, Касияс успя да докосне топката, но не и да я избие и тя влетя във вратата му.

На 26 септември Бешикташ е домакин на РБ Лайпциг, а Монако приема Порто.