За поредна година официалният фен клуб на Арсенал в България (ASCB) ще участва в Коледен благотворителен търг с разпродажба на редица спортни артикули, модни и арт аксесоари, билети за спортни и музикални събития и др., дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици и различни компании.

Каузата се организира в продължение на седем години от Дарик радио, конкретно в предаванията „Ники Кънчев шоу”, „Дарик кафе”, спортно шоу „Гонг”, както и на сайта Gong.bg, а българският фенклуб вече е редовен участник с предоставянето на тематични спортни артикули, някои от които имат ценна стойност за най-запалените и сантиментални фенове - колекционери.

Тази година ASCB дава малко по-различно и също много интересно предложение. Тръжният пакет включва членска карта до края на сезона, биографичната книга на Денис Бергкамп на български език и билет за домакинския мач срещу Стоук Сити. За българските фенове този мач ще бъде по-специален от останалите, защото ще имат специална възможност за достъп до стадиона, посрещане на играчите и снимка с футболист на отбора след мача, както и 10 % намаление от фен магазина на стадиона в деня на мача.

Това ще бъде възможно благодарение на притежавания от ASCB ‘SupportersClubPlus’- статус, който е привилегия, притежавана от едва 14 от над 160-те клуба на привърженици на Арсенал в целия свят. Кампанията за присъединяване към фен клуба на Арсенал в България е активна до края на месец декември, като всеки желаещ има възможността да го направи ТУК.

За благотворителния търг българският фен клуб ще предостави два такива пакета с начална тръжна цена от 150 лв. По традиция, събраните средства Дарик дарява в полза на сдружение "Аутизъм днес" и на Фондация „Нашите недоносени деца”.