Посланикът на Дания Сьорен Якобсен е патрон на традиционния коледен благотворителен търг на „Ники Кънчев шоу", спортно шоу „Гонг" и сайтът www.gong.bg ще се проведе за осма поредна година в ефира на Дарик радио.

Якобсен е заставал зад десетки благородни каузи. Преди него патрони на събитието са били Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева и британската посланичка Ема Хопкинс, а сред дарителите през годините са Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Ивелин Попов, отборите на Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Локо София, много артисти, художници, музиканти.

И този път събраните средства от благородната кауза ще бъдат предоставени в подкрепа на недоносените бебета и децата аутисти.

На 14 декември (четвъртък) всеки желаещ да отвори сърцето си за малчуганите в неравностойно положение ще може да участва в благотворителното наддаване на спортни артикули, модни и арт аксесоари, картини, билети за спортни и музикални събития. Всички предмети са дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици, компании и слушатели на радиото.

За вещите в търга ще се наддава в ефира на Дарик и във Фейсбук страницата на събитието.