Защитникът на Аякс Матайс де Лихт е основна трансферна цел на Барселона. 19-годишният футболист е приоритетна цел пред каталунците. Спортният директор на Барселона Ерик Абидал иска да подпише първо с Де Лихт и едва след това ще насочи усилията си към халфа Френки де Йонг.

Абидал иска да оформи защитата на Барселона, на която каталунците ще разчитат през следващите години. Клубът вече си осигури услугите на Самюел Умтити и Клеман Ленгле, а Матайс де Лихт е сочен за заместник на Жерар Пике.

Барселона възобнови своя интерес към Де Лихт и ще се опита да форсира преговорите с Аякс за неговото привличане в следващите седмици. Каталунците искат да си гарантират услугите на холандския национал преди отварянето на януарския трансферен прозорец.

Каталунците ще имат много сериозна конкуренция в битката за подписа на Де Лихт, който попада в трансферните планове на Ювентус, Манчестър Сити и Тотнъм.

Аякс е категоричен, че срещу по-малко от 50 милиона евро няма да се раздели с Де Лихт. От Барселона при всички положения ще се опитат да намалят трансферната сума за холандския национал, а също така е много вероятно да включат и друг футболист в офертата за него.